גיל המעבר

גיל המעבר הינו שלב בחייה של האישה שבו נפסק ייצור הורמוני המין הנשיים – האסטרוגן והפרגסטרון. התוצאה הישירה של כך הינה הפסקת המחזור החודשי. בישראל, הגיל הממוצע שבו נשים מפסיקות לקבל וסת הינו סביב 50-52. פרט לשינוי הנ"ל – נשים עשויות לחוות מגוון רחב של תסמינים הכוללים גלי חום, הזעה, דופק מהיר, יובש נרתיקי, כאבים בקיום יחסי מין, הופעה של דלקות שתן חוזרות. בנוסף נשים עשויות לחוות שינויי מצב רוח, ירידה בחשק המיני הפרעות בשינה ועצבנות. עם השנים גובר הסיכון ללקות במחלות לב, ירידה בצפיפות עצם (אוסתיאופורוזיס), אלצהיימר ועוד. 

נשים רבות חוות את הסימפטומים הנ"ל אולם הן סבורות כי זהו שלב טבעי בחייהן וכי אין בהכרח צורך לבצע הערכה וליטול טיפול. אמונות שגורות בקרב הציבור גורסות כי הטיפולים המוצעים להקלה בסימפטומים הללו (הכוללים בין השאר טיפולים הורמונליים חליפיים), הינן במקרה הטוב מיותרים, ובמקרה הרע – גורמים לנזק גופני.

במרפאה נבצע תישאול מדוקדק לגבי אופיים של הסימפטומים, תדירותם והשפעתן על חיי היום יום שלך. לאחר בדיקה גינקולוגית מדוקדקת וביצוע אולטרה-סאונד, נבצע התאמה של טיפול שבמקרים רבים עשוי להוביל לשיפור באיכות חייך.